Om Kvills

Ett familjeföretag som tror på närproducerat kött

Kvills gård ligger i Habo kommun, 2 mil nordväst om Jönköping. Gården har varit ett aktivt lantbruk sedan många år tillbaka. Idag drivs närproducerat nötkött av Janne och Lena Karlsson sedan 2009, samt kött- och mjölkproduktion av sonen Jakob. I familjen finns också Erica, Sofia och Niklas som också de är delaktiga i gården. Då kvalitén på kött i våra vanliga matbutiker kompromissats av import och konkurrens ledde familjens starka intresse för mat och lantbruk till idén om att förädla den egna råvaran direkt till konsument.

WP_20130624_001

Ditt lokala alternativ i Habo, Bankeryd, Jönköping & Mullsjö med omnejd

Vi på Kvills är mycket stolta över att kunna erbjuda dig som konsument ett svenskt närproducerat kvalitetskött, ett miljövänligt alternativ utan mellanhänder. Vi har valt att ta ett ökat ansvar för våra djur och deras värde i hela kedjan från uppfödning till förädlad produkt.
Allt kött som vi säljer på Kvills är fött, uppfött, slaktat och styckat i närområdet. Vi vill erbjuda dig ett svenskt, lokalt nötkött som är producerat under svenska villkor.

Smak och kvalitet

Vi värnar om lokalt producerad mat, öppna landskap, och en hög kvalitet på svenskt kött. Vi hängmörar vårt kött enligt gammal svensk tradition som ger köttet en exklusiv och fyllig smak. På Kvills gård och hos våra lokala samarbetspartners föds djuren upp med omsorg och tas varsamt om hand för att du ska kunna njuta av ett smakrikt kött som kommer från en hållbar lokal produktion.
Du som bor i Jönköping, Bankeryd, Habo, och Mullsjö har alltså en fantastiskt möjlighet att köpa närproducerat hängmörat kött, av bästa kvalitet, från djur nära dig. Bor du på en annan ort är du givetvis också välkommen att handla av oss, vi har många kunder även i andra delar av landet.

Hängmörat kött

På Kvills värdesätter vi ursprung, marmorering, mörhet och köttets smak. Kött ska vara välsmakande och mört, därför hängmörar vi alltid vårt lokala kött i minst två veckor.
Vi gör det på gammeldags vis i gott samarbete med vår erfarne styckare. Köttet får hänga i kylrum och under denna process dunstar ca 10 % vatten vilket gör att du upplever en mer koncentrerad köttsmak när du sedan tillagar ditt kött.
Under hängmörningsprocessen utvecklas karakteristiska smaker som gör att köttet får en unik och fyllig smak. Köttets proteiner bryts ner av köttets naturliga enzymer och gör köttet mört.

Bra kvalitet från goda och lokala råvaror kan inte hastas fram. Vår hängmörningsprocess tar tid, men i slutändan kan vi erbjuda dig ett kött av högsta kvalitet som smakar mer.

Ett traditionsenligt hantverk

Vi har under årens lopp byggt upp ett mycket gott samarbete med vårt närliggande slakteri och med vår styckare. Tillsammans gör vi allt för att värna om djur och kött, ett traditionsenligt hantverk som vi på Kvills vill ta tillvara på.

Den svenska djurskyddslagstiftningen når längre än EU:s grundkrav för djurens välmående och hälsa, vilket vi är mycket stolta över. För på Kvills värnar vi om djuren och kvalitén på den fina förädlade vara som vi erbjuder Dig.

Kvills Gård Habo

Välj Kvills – ditt lokala alternativ!